Skal du have skiftet tandrem?

Så er du i gode hænder hos Vestens autocenter.

Hos Vestens Autocenter bruger vi KUN OE-godkendte reservedele, så din bil stadig er omfattet af en evt. garanti.

Vi anbefaler, at du booker tid til udskiftning af tandrem på din bil.

Tandrem & taktkæde

Modsat almindelige drivremme, såsom kileremme, tandremmen udstyret med “tænder” og kører på et særligt “tandhjul, der gør, at remmen ikke kan skride. Derfor vil tandremmen altid kunne holde de to forbundne aksler i præcis den samme takt. Knækker tandremmen i en bilmotor, kommer krumtapakslen og knastakslen ud af takt, hvilket i værste tilfælde kan resultere i, at motoren bliver alvorligt skadet. Skaden opstår idet stempler og ventiler risikerer at støde sammen. Afhængigt af motor fabrikat og -type har en tandrem normalt en levetid på 60.000–120.000 km.

Hvornår skal tandremmen skiftes?

Tandremmen kan være svær at finde, da den ofte er gemt under en afdækning i hård plast. Derfor er det en god ide at tage et kig i servicebogen. Her står det typisk anført, hvornår tandremmen sidst er skiftet, samt hvor mange kilometer man kan køre mellem skift.

Ofte kan man køre mellem 60.000 og 120.000 km. imellem tandremmens udskiftning, alt afhængig af bilmærke og model. Men da tandremmen er lavet af gummi, nedbrydes den også med alderen. Så selv hvis du ikke kører særlig meget, så vil du ofte skulle skifte din tandrem med 4-6 års mellemrum. Intervallet er også angivet i servicebogen. Hvis ikke du kan se i servicebogen, hvornår tandremmen sidst er skiftet, så kan det være en god idé at få en mekaniker til at kontrollere den. Ved at fjerne afdækningen og undersøge den, kan mekanikeren se tandremmens tilstand. Hvis overfladen er synligt slidt, gummiet flosser, eller der er mærker i remmen, er det på høje tid at få tandremmen udskiftet. Husk altid at kontakte dit værksted, hvis du er i tvivl.

Skal vandpumpen også skiftes?

På nogle bilmodeller driver tandremmen også bilens vandpumpe. Værkstedet vil kunne hjælpe dig med at se om du har en bil, hvor tandremmen også driver vandpumpen. Har du det, vil det typisk være en stor fordel at skifte vandpumpen sammen med tandremmen. Når man skifter tandrem er man nemlig nødt til at afmontere vandpumpen, og derfor sparer man penge ved at klare udskiftning af både tandrem, kilerem og vandpumpe samtidig. Hos Vestens Autocenter betaler man kun for selve vandpumpen – altså reservedelen, hvis den skiftes i forbindelse med tandremmen. Vandpumpen sørger for at pumpe kølervæske rundt i systemet, så motoren ikke overstiger temperatur. Vandpumpen er os et vigtig Element i sådan en tandrem skift, hvis den bliver slidt med tiden, så vil motoren kollapse.

Tal altid med værkstedet om hvad vi anbefaler til lige netop din bil, så du undgår uventede skader.

Book tid nu- klik her!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Kontakt Vestens AutoCenter hvis du har nogle spørgsmål omkring os eller vores services

Vi bruger cookies på hjemmesiden med det formål at forbedre brugeroplevelsen