Katalysator og udstødning

Når udstødningen larmer, er det tid til udskiftning eller reparation

Hvis du kører for længe med en skade på udstødningen, kan du risikere, at hele udstødningssystemet skal skiftes.

Udstødningen sørger for at lede de giftige udstødningsgasser væk fra bilen, om bagi og ud i det fri, forhåbentligt uden gene for den næste bilist. Hvis udstødningen er utæt, er det ikke kun støjen, der generer.

Du risikerer også at få de giftige gasser ind i kabinen.

Hvis din bil begynder at larme som en traktor, når du starter den, er det tid til at få tjekket eller skiftet udstødningen. Der er ingen tvivl, når du hører den dybe rumlen af fri motorlarm.

Du er til gene for alle omkring dig, men du giver også miljøet en ekstra forurening, når udslippet sker før katalysatoren.

Derfor skal du udskifte din gamle katalysator

En katalysator tjener flere formål. Den gør både noget godt for miljøet, men sådan set også for din pengepung, idet den hjælper dig til at køre flere kilometer pr. liter. Desuden reducerer katalysatoren mængden af skadelige udstødningsgasser, som hverken er godt for miljøet eller for mennesker. Det er derfor vigtigt at udskifte sin katalysator hvis den er defekt eller på anden vis i stykker, til en ny kvalitetskatalysator fra Refako.

Sådan fungerer en katalysator

Grundlæggende fungerer en katalysator sådan, at når skadelige udstødningsgasser passerer gennem din katalysator, bliver de omdannet til ufarlige gasser. Det gør de dog kun, hvis din katalysator fungerer korrekt, hvorfor vi anbefaler, at slidte og defekte katalysatorer udskiftes. Moderne katalysatorer, som vi sælger hos Refako, er så effektive at de omdanner op til 90% af de skadelige gasser til ganske ufarlige gasser. Ingen katalysatorer er i stand til at fjerne 100% af de skadelige gasser, men dog langt de fleste.

Skal min katalysator udskiftes?

En katalysator kan blive tilstoppet. Sker det, vil du bemærke at din bil bruger mere benzin end normalt, og det vil sandsynligvis også påvirke hastigheden på bilen, ved at den fx ikke kører så hurtigt, som den plejer. Hvis din katalysator er fuldstændig tilstoppet, kan motoren gå helt i stå. Katalysatoren kan også ruste op eller blive defekt på anden vis. Raslende larm fra udstødningen kan være en indikation på, at din katalysator er defekt. Høres dette, bør det undersøges straks. Det er vigtigt, at du holder dig ajour med, om din katalysator fungerer, som den skal, så de skadelige udstødningsgasser ikke slipper ufiltreret ud og skader både mennesker og miljø. En defekt katalysator er desuden også en belastning for motorens generelle ydeevne og for din benzinøkonomi.

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Kontakt Vestens AutoCenter hvis du har nogle spørgsmål omkring os eller vores services

Vi bruger cookies på hjemmesiden med det formål at forbedre brugeroplevelsen